Leírás és Paraméterek
A Lallzyme Beta szelektált enzimek keveréke, mely főleg a fajtaaroma felszabadítására és a bor organoleptikus tulajdonságainak javítására alkalmas. A Lallzyme Betát a világ sok borvidékén alkalmazzák az illat és íz fokozására. Alkalmazása hasznos az érzékszervileg sok fajtánál igen pozitív nor-izoprenoidok mennyiségének növelésében is (nagyon fontos pl. a Chardonnay-nál és rizlingeknél is). Legjobb hatásfokkal az erjedés során vagy közvetlen az erjedés után alkalmazhatjuk. Célszerű végerjedésben vagy az első fejtés során a borhoz keverni (2-5 g/hl). A technológia folytonossága miatt az enzimeket legkésőbb a derítést megelőzően 2-4 héttel adjuk a borhoz. Így az enzimreakciók teljesen lejátszódnak, és ezután következhet a tételek derítése, majd szűrése. A Lallzyme Betát nagyobb dózissal (5 g/hl) alkalmazva olyan aromatikus tételek készíthetők, amelyek jó házasítási alapot adnak nagyobb mennyiségek fajtajellegének javításához. ADAGOLÁS: 2-5 g / 1 hl borhoz. Adagolás előtt az enzimet oldjuk fel 15-25 oC-os borban.
Súly | 0.01 kg |
Csatolt dokumentumok
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!