Leírás és Paraméterek
Pektinbontásra, héjonáztatáshoz és a mustok tisztítására alkalmas pektinbontó enzimkészítmény. A
szőlőhöz feltárás során adagolandó. A Lallzyme HC hatására nagyobb a lényeredék, amely
elsősorban színléként jelentkezik. Hatására gyorsulnak a mustok tisztulási folyamatai nyálkázásnál,
ülepítésnél, szeparációnál. Ülepítéses musttisztításnál tömörebb az üledék. Javul az újborok
deríthetősége, szűrhetősége.
Erősen rothadt szőlő esetén a nagyobb hatékonyságú és gyorsabb musttisztításhoz mindenképpen
javasolt a Lallzyme HC alkalmazása. Rothadt termés esetén azonban ne a feltárás előtt a
fogadógaratba adagoljuk a készítményt! Alkalmazzunk minél gyorsabb szőlőfeldolgozást, majd a
mustot kénezzük. A must kénezése után 1 – 1,5 g/hl adagban alkalmazzuk a HC tisztítóenzimet. A
kénessav, a kénessavas nyálkázás koncentrációtartományában nem gátolja az enzimműködést. A
megfelelő enzimaktivitás érdekében a mustot ne hűtsük 8 oC alá. ADAGOLÁS: 0,5 – 1 – 1,5 g/q szőlő. Az enzim 15 oC feletti hőmérsékleten 20-30 perc alatt lebontja a pektin teljes
mennyiségét. A dózist a gyümölcs pektintartalmától, a hőmérséklettől és a pektinbontáshoz
rendelkezésre álló időtől függően változtatni lehet. A száraz enzimet adagolás előtt 15 – 25 oC
hőmérsékletű vízben feloldjuk, majd ezután a pektinbontandó tételhez adjuk.
szőlőhöz feltárás során adagolandó. A Lallzyme HC hatására nagyobb a lényeredék, amely
elsősorban színléként jelentkezik. Hatására gyorsulnak a mustok tisztulási folyamatai nyálkázásnál,
ülepítésnél, szeparációnál. Ülepítéses musttisztításnál tömörebb az üledék. Javul az újborok
deríthetősége, szűrhetősége.
Erősen rothadt szőlő esetén a nagyobb hatékonyságú és gyorsabb musttisztításhoz mindenképpen
javasolt a Lallzyme HC alkalmazása. Rothadt termés esetén azonban ne a feltárás előtt a
fogadógaratba adagoljuk a készítményt! Alkalmazzunk minél gyorsabb szőlőfeldolgozást, majd a
mustot kénezzük. A must kénezése után 1 – 1,5 g/hl adagban alkalmazzuk a HC tisztítóenzimet. A
kénessav, a kénessavas nyálkázás koncentrációtartományában nem gátolja az enzimműködést. A
megfelelő enzimaktivitás érdekében a mustot ne hűtsük 8 oC alá. ADAGOLÁS: 0,5 – 1 – 1,5 g/q szőlő. Az enzim 15 oC feletti hőmérsékleten 20-30 perc alatt lebontja a pektin teljes
mennyiségét. A dózist a gyümölcs pektintartalmától, a hőmérséklettől és a pektinbontáshoz
rendelkezésre álló időtől függően változtatni lehet. A száraz enzimet adagolás előtt 15 – 25 oC
hőmérsékletű vízben feloldjuk, majd ezután a pektinbontandó tételhez adjuk.
Súly | 0.01 kg |
Csatolt dokumentumok
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!