Termékek Menü

Pektinbontó enzim Lallzyme HC 10 g

Pektinbontó enzim Lallzyme HC 10 g Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.045 Ft (823 Ft + ÁFA)
Nagy koncentrációjú, nagy tisztaságú pektinbontó enzimkészítmény. A Lallzyme HC könnyen préselhető levet ad, és megnöveli a lényeredéket (80%-ban színléként jelentkezik. Lerövidül a préselési idő. A mustok könnyebben tisztíthatók, ülepítéses musttisztításnál tömörebb az ülepítési alj. Az újborok derítése és szűrése sokkal könnyebbé válik. Alkalmazása az aromakarakter erősödését eredményezi.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Pektinbontásra, héjonáztatáshoz és a mustok tisztítására alkalmas pektinbontó enzimkészítmény. A

szőlőhöz feltárás során adagolandó. A Lallzyme HC hatására nagyobb a lényeredék, amely

elsősorban színléként jelentkezik. Hatására gyorsulnak a mustok tisztulási folyamatai nyálkázásnál,

ülepítésnél, szeparációnál. Ülepítéses musttisztításnál tömörebb az üledék. Javul az újborok

deríthetősége, szűrhetősége.

Erősen rothadt szőlő esetén a nagyobb hatékonyságú és gyorsabb musttisztításhoz mindenképpen

javasolt a Lallzyme HC alkalmazása. Rothadt termés esetén azonban ne a feltárás előtt a

fogadógaratba adagoljuk a készítményt! Alkalmazzunk minél gyorsabb szőlőfeldolgozást, majd a

mustot kénezzük. A must kénezése után 1 – 1,5 g/hl adagban alkalmazzuk a HC tisztítóenzimet. A

kénessav, a kénessavas nyálkázás koncentrációtartományában nem gátolja az enzimműködést. A

megfelelő enzimaktivitás érdekében a mustot ne hűtsük 8 oC alá. ADAGOLÁS: 0,5 – 1 – 1,5 g/q szőlő. Az enzim 15 oC feletti hőmérsékleten 20-30 perc alatt lebontja a pektin teljes

mennyiségét. A dózist a gyümölcs pektintartalmától, a hőmérséklettől és a pektinbontáshoz

rendelkezésre álló időtől függően változtatni lehet. A száraz enzimet adagolás előtt 15 – 25 oC

hőmérsékletű vízben feloldjuk, majd ezután a pektinbontandó tételhez adjuk.
Súly 0.01 kg

Csatolt dokumentumok

Kapcsolódó termékek