Leírás és Paraméterek
A zselatin sárgás színű, jellegzetes ízű és illatú anyag, melyet az élelmiszeriparban (italok) és a vendéglátásban (kocsonya, gyümölcszselé, sütemények, stb.) használnak fel. Persze borászat is alkalmazza derítésre. Borászati felhasználásakor 1 rész zselatinra 5 rész hideg vizet öntünk folyamatos keverés mellett, majd fél óráig duzzadni hagyjuk. Ezután a maradék vizet leöntjük, majd 5-10-szeres meleg vízben (40 °C) feloldjuk. Az így kapott oldatot rövid időn belül fel kell használni. Általában kovasavval vagy csersavval kombinálva használjuk. A szükséges mennyiséget mindig laborvizsgálat előzze meg. Átlagos felhasználása: 5-10 g/hl. Száraz, hűvös, idegen szagoktól mentes helyen tároljuk.
Súly | 0.1 kg |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!