Termékek Menü

Granucol Ge 100 g

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
590 Ft (465 Ft + ÁFA)
Felhasználható cefre, must, bor, kénezésére, csírátlanítására. Használják még az élelmiszeriparban tartósítószerként, antioxidánsként.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

A Granucol Ge könnyed alkalmazásával a nemkívánatos szín-, íz- vagy illatanyagok szelektív módon eltávolíthatóak. A speciális gyártási eljárás során az aktívszén legfinomabb részecskéit a teljes adszorpciós hatás megtartása mellett megkötik; így a kezelés után a leválasztás gyorsan megtörténik, és az italok bouqet-ja érintetlen marad. Az egyes Granucol-típusok szelektíven hatnak a nemkívánatos íz- és illatanyagokra, valamint csökkentik a túlzott színanyag- és a cserzőanyag-tartalmat. A Granucol nemcsak meglehetősen gyorsan, hanem jól is ülepszik. Kombinált kezelés esetén a Granucol-t kell először adagolni, így az ezt követő zselatin-kovasavszólos kezelés mind az ülepedést, mind a szűrhetőséget javítja. Alkalmazása Granucol-t borhoz, gyümölcslevekhez, vagy más italokhoz közvetlenül, előzetes feloldás nélkül adagoljuk. A hozzáadást követően azonnal megkezdődik az egyes pelletek eloszlása. Ezután a kezelendő italt perceken át intenzíven keverjük. Később ajánlatos még rövid időközönként 2-3-szor újra átkeverni. Az adszorpció már néhány óra alatt, de egy nap elteltével biztosan lezajlik. Ezután az aktívszén-üledékről a bort mihamarabb le kell fejteni. Iszapolásos szűrésnél a Granucol folyamatosan, a szűrési segédanyaggal együtt adagolható. Az optimális adagolási mennyiségek meghatározásához előkísérleteket ajánlatos végezni. Borok, édestartalékok és gyümölcslevek kezelése: enyhe penész-, rothadt-, hordó-, dugó-, vadélesztő-, vagy egyéb idegen íz, vagy illat esetén: 10-40 g Granucol GE/100 l. Bakszagú (kénhidrogénszag) idegen ízek, enyhe fáradt olaj-, vagy petróleumszag esetén: 20-60 g/100 l Granucol GE. Nagyobb mennyiségű Granucol adagolása az ital tulajdonságait nagymértékben befolyásolhatja, ezért előfordulhat, hogy a kezelt ital házasítása lesz szükséges. A fagy okozta, évjárati eredetű, vagy szokatlan ízeket legcélszerűbb még must-stádiumban eltávolítani (az idegen íz erősségétől függően 50-100 g Granucol GE/100 l adagolásával). Rothadt szőlőnél a következő szabály követhető: a rothadt szőlő %-nak megfelelően 1 g/100 l Granucol GE.
Súly 0.1 kg

Kapcsolódó termékek