Termékek Menü

Csersav (tannin) 100 g

Csersav (tannin) 100 g Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
445 Ft (350 Ft + ÁFA)
Borélesztő szőlőből és gyümölcsből készült musthoz, cefréhez, megszakított erjesztés újraindításához egyaránt használható középmagas alkohol- és oxigén tartalom melletti erjesztéshez.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

A csersav (tannin) vízben jól oldódó barna színű por, amely zselatinnal borászati derítésre alkalmas. A tannin főleg fehérjék és egyéb kolloid anyagok eltávolítását teszi lehetővé. Egy hektó liter bor derítéséhez általában 3-5 g tannin és 5-10 g zselatin szükséges. A tannint tízszeres mennyiségű borban feloldjuk és így öntjük a derítendő borhoz, folyamatos keverés mellett. A zselatint 10 órán át duzzasztjuk, a maradék vizet leöntjük, majd 5-10-szeres meleg vízben (kb. 40 °C) feloldjuk. Az így kapott oldatot rövid időn belül fel kell használni. A szükséges mennyiséget mindig a laborvizsgálat eredményei és a bortörvényben leírtak együttesen határozzák meg. Száraz, hűvös, napfénytől elzárt helyen tároljuk.
Súly 0.1 kg