Leírás és Paraméterek
A csersav (tannin) vízben jól oldódó barna színű por, amely zselatinnal borászati derítésre alkalmas. A tannin főleg fehérjék és egyéb kolloid anyagok eltávolítását teszi lehetővé. Egy hektó liter bor derítéséhez általában 3-5 g tannin és 5-10 g zselatin szükséges. A tannint tízszeres mennyiségű borban feloldjuk és így öntjük a derítendő borhoz, folyamatos keverés mellett. A zselatint 10 órán át duzzasztjuk, a maradék vizet leöntjük, majd 5-10-szeres meleg vízben (kb. 40 °C) feloldjuk. Az így kapott oldatot rövid időn belül fel kell használni. A szükséges mennyiséget mindig a laborvizsgálat eredményei és a bortörvényben leírtak együttesen határozzák meg. Száraz, hűvös, napfénytől elzárt helyen tároljuk.
Súly | 0.1 kg |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!