Termékek Menü

Basamid G 600 g

Katt rá a felnagyításhoz
Fonálférgek, talajlakó kártevők és kórokozók, csírázó gyomok elleni talajfertőtlenítő készítmény
Hatóanyaga: 98,0 % dazomet- A Basamid G hatóanyaga a talajban nedvesség hatására több olyan komponensre bomlik, amelyek a növényi és állati szervezeteket egyaránt elpusztítják, egyedien széles hatásspektrumot biztosítva a készítménynek.
Ennek a terméknek a megvásárlása csak személyesen lehetséges az üzletünkben!
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Fonálférgek, talajlakó kártevők és kórokozók, csírázó gyomok elleni talajfertőtlenítő készítmény
Hatóanyaga: 98,0 % dazomet- A Basamid G hatóanyaga a talajban nedvesség hatására több olyan komponensre bomlik, amelyek a növényi és állati szervezeteket egyaránt elpusztítják, egyedien széles hatásspektrumot biztosítva a készítménynek. A Basamid G egyszerre négyféle károsító típus leküzdésére alkalmazhatjuk: a növényparazita fonálférgek közül a szabadon élő,- gyökérgubacs, - cisztaképző- és szár fonálférgek ellen.A talajlakó kártevők például drótférgek, cserebogár pajorok, mocskos pajorok ellen. A talajból fertőző gombák például a sérülési és hervadási betegségeket, gyökérfekélyt, burgonyavészt, levélfoltosságot és rizoktóniás palántadőlést okozó kórokozók ellen.
A magról kelő egy- és kétszikű csírázó gyomnövények ellen. Felhasználható: általános talajfertőtlenítésre dohányban, zöldség és dísznövény palántanevelő ágyak talajának vetés előtti, valamint a növények cserepezéséhez használandó föld fertőtlenítésére 250 g/m3 mennyiségben. Szabadföldi és zárt termesztő berendezés alatti zöldség- és dísznövénykultúrák, díszfaiskolák, erdészeti csemetekertek, gyümölcsfa- és szőlőiskolák, termesztett gyógynövénykultúrák talajának telepítés előtti fertőtlenítésére 50-60 g/m2 mennyiségben. Gyümölcs-, szőlő- és komlótelepítések talajának fertőtlenítésére 40-100 g/m2 mennyiségben. A Basamid G fűthető üvegházban és fóliában egész évben eredményesen alkalmazható mert; gázhatása eredményeként a kritikus helyeket is fertőtleníti, mint például a sarkokat, hézagokat, illetve az üvegház építőelemeit. Két kultúra termesztése között is el lehet végezni a talaj fertőtlenítését. A fertőtlenítés előtt az üvegházból minden növényt el kell távolítani és a szomszédos termesztő berendezésektől is tökéletesen el kell izolálni. A hatékony kezelés érdekében a Basamid G tervezett kijuttatás előtt 2 - 3 héttel alaposan be kell önözni a területet és a kezelésig nedvesen kell tartani. A talajnedvességet a készítmény bedolgozása után is biztosítani kell, ezért a készítmény kijuttatását követően a talajfelszínét le kell takarni fóliával. A biztonságos termesztésről a kezelt talajmintában végzett helyszíni csíráztatási próbával győződhetünk meg. Munkaegészségügyi várakozási idő: zárt termesztő berendezésben 3 nap, szabadföldön 0 nap.
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: rendeltetésszerű alkalmazása esetén nincs korlátozás. Forgalmi kategória: III.